Villanyszerelés házi praktikák

Villanyszerelés a gyakorlatban

Új épületek építése esetén a villanyszerelés már abban a fázisban megkezdődik, amikor állnak a falak, de arra is van lehetőség, hogy meglévő lakások, irodák teljes felújítása esetén újratervezzük a helyiségek áramellátását. Ilyenkor kerülnek behúzásra a villanyvezetékek a vésett falba helyezett védőcsövekbe. Amikor megtörténik a teljes bekötés, szükséges elvégezni egy alapellenőrizést, amellyel megnézhetjük a szerelés sikerességét. Amennyiben szeretne lakása áramellátásában kisebb-nagyobb módosításokat elvégezni, akkor keressen bizalommal.

Villanyszerelési javítások, feladatok

Az alap villanyszerelést követően, amikor az adott helyiségen már csak az utolsó simítások vannak hátra, megtörténhet a konnektorok és a villanykapcsolók bekötése, illetve a falikarok, csillárok, lámpák felszerelése. Szobafestést követően, ha a régi konnektorok, kapcsolók nem illenek az adott színvilághoz, akkor ezeket le is lehet cserélni igény szerint. Ha lecsapódik a biztosíték, a villanyóra, akkor feltétezhetjük, hogy az áramhálózatunk valamely részében zárlat van, amelyről akár egy kontakthibás kapcsoló is tehet. Áramingadozásra adhat okot, ha azt érzékeljük, hogy valamely lámpatest vibrál. Ha ilyen jellegű és ehhez hasonló problémákba ütközik, villanyszerelőként készségesen segítek megoldani.

Spóroljunk az árammal

Villanyszerelői tapasztalataim alapján elmondhatom, hogy a tudatos áramhasználat sok pénzt takaríthat meg számunkra éves szinten. Ha nem égetjük feleslegesen a lámpát, miután kimegyünk egy helyiségből, akkor ezzel nemcsak a fogyasztást csökkentjük, hanem az izzók élettartalmát is megnöveljük. Általánosságban elmondható, hogy az összes háztartási eszköz pihentetése, amikor nincs szükség a használatukra, egyenes arányban van az élettartamuk hosszával. Éppen ezért az is pénzbe kerül, ha az áramforrásba bedugva felejtjük a laptopunk, telefonunk töltőjét, vagy egész éjszaka megy a TV, miközben alszunk. Célszerű kihúzni a töltőket, lekapcsolni a lámpákat, kikapcsolni a TV-t, ha már nem használjuk azokat.

A világítás, a villany tulajdonképpen a természetes fényt helyettesíti. Fontos, hogy ameddig lehetőségünk van természetes fény mellett végezni a dolgainkat, addig ne kapcsoljuk fel a lámpákat, hiszen ezzel is sok pénzt takaríthatunk meg. Ugyancsak spórolhatunk, ha a hagyományos égők helyett energiatakarékos izzókat használunk, amikor villanyfényre van szükségünk.


Vízszerelés házi praktikák

Csöpög a csap, nem működik

Nagyon fontos, hogy a kialakult helyzetet már az elején orvosoljuk, mert könnyen több liter víz folyhat el rövid idő alatt. Ilyenkor előfordulhat, hogy valamely tömítéssel, elzáró szeleppel, flexibilis csővel lehet probléma, esetlegesen egy cserére szoruló csaptelep lehet hibás. A legfontosabb az, hogy ilyenkor elzárjuk a vizet, és vízszerelőt hívjunk.

Nedves folt megjelenése a plafonon, a falon

Amikor a plafonon, vagy a falon megjelennek a beázás, nedvesedés, vízfolyás jelei, akkor nagyon fontos, hogy mielőbb intézkedjünk. Egyeztessünk a felettünk lakóval a javítással kapcsolatosan, szükség esetén a megfelelő nyomóvezetékeket, csapokat, szelepeket zárjuk el a szakember megérkezéséig.

Csőtörés, ahol spriccel a víz

Csőtörés esetében nincs időnk a késlekedésre. A legfontosabb, hogy elzárjuk a főcsapot, amellyel megszüntethetjük a víz spriccelését. Ez nem csak számunkra egy fontos lépés, hanem a szomszédok védelmét is szolgálja, hiszen ha túl sokáig folyik a víz, akkor az alattunk lakókat is eláztathatjuk, és ráadásként még a vízszámlánk is jelentősen megugrik. A sürgős javítás elengedhetetlen, így mielőbb értesítse a vízszerelőt.

Csapcsere és szifoncsere

Sok esetben, ha csöpög a csapunk, vagy éppen már nem tetszik a régi csap, akkor az ügyfeleim a mosdó, fürdőszobai, konyhai mosogató csaptelep cseréjét kérik. A víz elvezetésében a szifon is szerepet játszik, amely könnyen elszennyeződhet, így ajánlott lehet ennek a cseréje is. Akár a szifon, akár a csaptelep minőségi kicserélését választja, bizalommal keressen.

WC tartály folyik, WC csésze elöregedett, repedt

A WC tartályból folyó víz jellemzően a tartályban lévő valamely alkatrész meghibásodására utal. Gyakran megoldható a kisebb alkatrészek, gumik, szelepek cseréjével a probléma, de sok esetben elkerülhetetlen az egész tartály cseréje. A hosszú évek alatt elhasználódott, elöregedett, rosszabb esetben elrepedt WC csésze cseréjét is szokták kérni ügyfeleim.

DUGULÁSELHÁRÍTÁS
Gépi duguláselhárítás megfizethető áron.
Érdeklődés, megrendelés: +36-20-444-4715
TOP 6 ÉRTÉK
Első az ügyfélélmény
Precíz munkavégzés
Garanciális javítás
Ingyenes felmérés
Akár hétvégén is
Megfizethető ár
Szolgáltatási területek
Villany és vízszerelési területek
Budapest, Budakalász
Pomáz, Szentendre